Planten tegen katten

Veel tuinliefhebbers hebben het vast wel eens meegemaakt

Planten tegen katten citroenmelisseDe kat van de buren die de tuin komt vernielen. Hier en daar een gat gegraven, planten opeten, vogels wegjagen en met de mooie vlinders spelen. Het zijn allemaal redenen om je eraan te ergeren en behoefte te hebben aan iets wat deze kat(ten) wegjaagt. Planten tegen katten zijn hier de oplossing voor.

Planten tegen katten kunnen de katten naar een andere plek lokken of wegjagen volgens de experts van Populus, een bekende tuinwebsite. Zo zijn er planten waar katten gek op zijn, zoals het zogenaamde kattengras of wild kattenkruid.

Als je dit in een hoekje van je tuin zet of net buiten de tuin, zal je zien dat de katten zich vooral daar zullen bevinden. Je hebt ook planten tegen katten die de katten echt wegjagen, planten waar katten een hekel aan hebben.

Voorbeelden hiervan zijn de vuurwerkplant en de ooievaarsbek

Dit zijn planten die naar citroen ruiken en katten hebben daar een hekel aan. Ze zullen de tuin daardoor niet betreden en de planten tegen katten doen hun werk.

De oplossing tegen al die gaten in de tuin en de kapotgegeten planten zijn dus planten tegen katten. Het is een diervriendelijke manier om je tuin heel te laten en de katten ergens anders te laten spelen.